Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen - de Peperpot

Published okt. 10, 21
7 min read

Dit Moet Je Weten Over Groeilampen Voor Je Planten - depeperpot.nl

Verlichting Kweken Waar Moet Je Op Letten?Led Kweeklamp Voor- En Nadelen - Informatie depeperpot.nl

Plant Spectrum is een kwaliteitsvolle groeilamp voor de professionele kweker als voor de meer ervaren hobbyist. Deze LED lamp is duurzaam die optimale prestaties levert met een minimaal energieverbruik. LED Verlichting. Deze kweeklamp imiteert het natuurlijke zonlicht wat een merkbare invloed heeft in de smaak- en kleurontwikkeling van je eigen kweekplanten. Net zoals onder een stralende zon, kweek je elk planttype ermee in elk stadium dat de plant groeit.

Denk maar aan de creatie van een indoor moestuin, volwassen kamerplanten, het belichten van terrariums of om stekjes te kweken. Je noemt het maar op. Deze kweeklamp is nauwelijks gelimiteerd. De behuizing, die uit aluminium bestaat, zorgt dat de LED groeilamp optimaal wordt gekoeld. Het design van de kweeklamp past in elk interieur zonder op te vallen.

Als je gaat beginnen met wiet kweken (binnen) moet je een keuze gaan maken tussen verschillende kweeklampen. Ga je voor een klassieke en effectieve HPS lamp, of voor een moderne en zuinige LED Kweeklamp? Vooral de LED variant is nog niet bij iedereen bekend. Maar, het is wel zo handig om de voor- en nadelen te kennen voordat je in kweeklampen gaat investeren.

Kweken Met Led? Bekijk De 10 Meest Gemaakte Fouten - depeperpot.nl

fluence Spydr 2i Led KweeklampFluence Spydr 2x + Dimmer Led Kweeklamp Kopen - Online de Peperpot

Het internet staat vol met artikelen over HPS- en LED-kweeklampen. Vooral LED is aan een opmars bezig en wint sterk aan populariteit. Dat komt omdat de lampen vrij nieuw zijn en er nog genoeg in te innoveren valt. Goede Kwaliteit Lumen King LED Grow light 630W kweeklampen volledige spectrum led grow. De veelvoorkomende conclusie uit de artikelen: LED is moderner en zuiniger, HPS is vertrouwt en effectief.

Maar, dat is niet altijd nodig. Tenminste, dat zegt onze expert. Tip van de Expert, Wij van Dutch-Headshop spraken Hidde Siers, een autoriteit op het gebied van wiet kweken en een pionier als het gaat om de normalisatie van Medicinale Cannabis. Als iemand verstand van zaken heeft, dan is het Siers.

De Beste Led Kweeklampen Van 2021 - Kweken Met LedHaal Meer Opbrengst Uit Je Kweeklampen depeperpot.nl

Siers: “LED is aan een opmars bezig. Maar het overtreft de HPS lamp vaak nog niet op alle gebieden. De lichtopbrengst ligt bij HPS toch net iets hoger. Daarnaast worden niet alleen de LED lampen, maar ook de HPS lampen steeds beter. Ze zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in brandveilige, CE-gekeurde units van 100 Watt.” Zoals je ziet is er veel innovatie in de wereld van de Kweeklamp, maar daarover later meer.

Kweeklampen - Hydrocultuur - depeperpot.nl

“Zowel HPS- als Led Kweeklampen hebben voordelen. Waarom zou je deze krachten niet bundelen? Naar mijn mening behaal je de beste resultaten door ze te combineren”, aldus Siers. Dus, wil je het écht goed doen? Dan weet je wat je te doen staat - De 3 beste led kweeklampen: kweken met de juiste LED. Hidde Siers, We kunnen het goed begrijpen als je toch liever voor één van de twee kiest.

fluence Spydr 2p Volledige Spectrum Plant Led Kweeklampen depeperpot.nlEnergiezuinige Lampen Op Een Rij de Peperpot

We gaan je dan ook proberen te helpen een keuze te maken. In dit artikel leggen we je alles uit over de LED Kweeklamp. Alle voor- en nadelen op een rij. Daarnaast vergelijken we hem met zijn jongere broertje: de HPS Lamp. Kweken met LEDKweken met LED Lampen (Light Emitting Diode).

Ze zijn pas 10 tot 15 jaar terug te vinden in Nederlandse kweekruimtes - Fluence Spydr 2x. Wiet kweken werd binnen vooral gedaan met HPS kweeklampen (High Pressure Sodium). Toen de LED kweeklamp werd ontdekt, was een exemplaar erg duur en behaalde hij niet dezelfde resultaten als de vertrouwde HPS lamp. Maar, kweken met LED wordt steeds populairder.

Je Eigen Indoor Groentetuin - Tuinieren Nederland - depeperpot.nl

Laten we eens kijken wat nou de voordelen zijn van LED Kweeklampen, in vergelijking met die ‘voorgangers’. Voordelen LED Kweeklamp, Het eerste voordeel is algemeen bekend en voor veel kwekers hét argument om voor een LED Kweeklamp te kiezen. Namelijk: . LED Kweeklampen zijn veel zuiniger dan bijvoorbeeld HPS lampen.

Bij LED lampen loopt de stoom door een zogenaamde ‘halfgeleider’, die zijn vermogen wel vast houdt. De besparing kan oplopen van 50 tot 60%. Je bent dus grofweg de helft aan energiekosten kwijt voor dezelfde lichtopbrengst. LED Kweeklampen worden lang niet zo heet als de oranje HPS lampen. Dit is in je kweekruimte.

Je hoeft ook minder rekening te houden met de ventilatie. Dit blijft altijd belangrijk, maar door LED in mindere mate. LED groeilampen hebben . Fluence Spydr 2P. Je kunt kiezen voor blauwe ledjes die vooral goed zijn voor de groei van de plant. Maar, je hebt ook lampen met rode ledjes voor de bloeifase.

Fluence Spydr 2x Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen? - de Peperpot

Zo kun je de optimale kleur instellen voor elke fase van de kweek.. Hij kan tot wel 80. 000 uur zijn werk doen. Kweeklampen met LED zijn vaak dan bijvoorbeeld HPS Lampen. Dat scheelt ruimte in je kweekruimte. Kun je weer wat extra planten kwijt! Een LED Groeilamp doe je in het stopcontact en hij werkt.

LED lampen . De techniek wordt steeds beter en de toekomst ligt ongetwijfeld bij LED. Heeft het kopen van een groeilamp bij jou geen haast? Houd de ontwikkelingen van LED in de gaten - Fluence Spydr 2I. LED Groeilamp met duidelijk verschillende spectra (kleuren)Nadelen LED Kweeklamp. Er moet gezegd worden: ze worden steeds goedkoper.Er zit verder weinig verschil tussen. Daarentegen, zit er . Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Heb je geen verstand van LED- of kweeklampen, wees voorzichtig. Niet iedere lamp is van even goede kwaliteit. dan bijvoorbeeld HPS Lampen. Hierdoor zal het aantal grammen aan het einde van de kweek minder zijn.

Groeilamp - Groeilamp Met 225 Leds - Kweeklampen - de Peperpot

Het soort licht van de LED is beter voor de plant (een plant neemt alleen de spectra of kleuren op die LED kweeklampen uitstralen) en zorgt voor een goede kwaliteit wiet, maar de hoeveelheid wordt minder. Sommige hoogwaardige LED systemen kunnen HPS tegenwoordig evenaren of zelfs ontstijgen, maar dan betaal je de absolute hoofdprijs voor een lichtinstallatie.

Led Groeilampen En Led Kweeklampen - Led LampenVerlichting Kweken Waar Moet Je Op Letten?

In tegenstelling tot bij HPS Lampen, is er bij LED geen vaste formule om de . Je moet hierbij rekening houden met meerdere factoren. Hoe hoog moet een LED-Kweeklamp hangen? Het is bij een LED-kweeklamp heel lastig om de beste hoogte van de lamp te bepalen. Je moet rekening houden met veel factoren: het vermogen van de lamp, de stralingshoek, lens en het type licht.

Kijk uit dat je de lamp niet te laag hangt. Overbelichting kan het gevolg zijn. Dat is lastig te herkennen, afgezien van het feit dat de bladeren geel of bruin verkleuren. Kwekers linken dit soms onterecht aan ziektes of voedingsproblemen. Kijk daarom goed bij de leverancier van de lamp, voordat je de hoogte bepaald.

Beste Prijs fluence Spydr 2i - depeperpot.nl

We komen ze elke dag tegen in het dagelijks leven: lantaarnpalen bijvoorbeeld. Kweken met HPS is zo populair omdat:De units simpelweg goedkoper zijn dan andere groeilampen. De HPS lamp heeft een hele hoge lichtopbrengst en intensiteit. Gegarandeerd een goede oogst. Alle lampen zijn, op vermogen na, hetzelfde. Gegarandeerd kwaliteit. Vaste formule voor de hoogte van de lamp.

Dat komt omdat ze van nature een warm licht uitstralen. Haal het meeste uit je LEDs: 5 tips voor het kweken. Metal Halide (MH) lampen stralen daarentegen een koeler licht uit dat perfect aansluit bij de behoeften van wietplanten in de groeifase. Zowel HPS als MH-lampen zijn zogenaamde gasontladingslampen of HID-lampen. Door gebruik te maken van verschillende stoffen en gassen in de lampen, ontstaan verschillende kleuren.

In de volksmond worden HPS-lampen genoemd, maar er worden eigenlijk HID-lampen mee bedoeld. Hetzelfde zie je met i, Pads en tablets (Beste Led Kweeklampen Voor Kamerplanten). HPS en MH-lampen gaan in een HID armatuur of fitting (Fluence Spydr 2x). De twee soorten lampen zijn uitwisselbaar, mits de aansluiting en het vermogen van de lampen hetzelfde zijn. Voorschakelen, HID-lampen aansluiten kan lastig zijn.

Meer van Winkelen

Navigation

Home

Latest Posts

Alle Snoep & Snacks

Published Jan 21, 22
0 min read

Industrie - Wasserij

Published Jan 19, 22
6 min read

Hdmi Switch Nodig? - Kabels

Published Jan 16, 22
8 min read